Nyheter » 2014 » Februar » NY INFO! Jungerløpet

2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2018 | 2019 | Februar - Desember

NY INFO! Jungerløpet

18.02.2014

Info om Jungerløpet og KM-langdistanse.

KM LANGDISTANSE:
Arrangeres i alternativ trase fra Ormåsen til Bermingrud. Løypetraseen er 12 km og de fra 13-16 år går 1 runde, mens junior og senior går 2 runder.  

Kort beskrivelse av løypetraseen: Start Ormåsen Skistadion utgang ut lysløype – Ta av v/Kølabånn mot Bermingrud (Her vil utgående og inngående løype gå i samme spor. Vi trekker riktignok sporet gått ut på hver side av den fine og brede traseen) – Vel framme på Kølabånn runder løypa nedom Eiker Gårdsysteri (Her er løypene adskilt igjen) – Retur fra Bermingrudmoen til Kølabånn (Her går som sagt utgående og inngående spor i samme trase, men den er bred å fin så dette går bra) – Vel tilbake på Kølabånn holder man så til venstre i Lyysløypa og følger vanlig lysløypetrase tilbake til Ormåsen.

Merking av KM langdistanse traseen blir gjort i løpet av fredag 21.02.2014, men jeg kan melde om fine forhold nå i kveld så om noen vil gå seg en tur basert på overnevnte trasebeskrivelse så er det bare å spenne på seg skiene.

Det jobbes videre med å utarbeide løypekart over traseen. Dette blir lagt ut på relevante nettsider straks det er klart.

JUNGERLØPET:
Arrangeres delvis i samme trase som tidligere. Det vil si at vi skal om Hallhytta som tidligere år. På grunn av noen åpne myrer blir vi på et lengre strekke nødt til å benytte samme spor v/utgang som v/inngang.

Kort beskrivelse av løypetraseen:

Start på Ormåsen Skistadion – Utgang i lysløypa – Til venstre mot Bergsvann ca. 1 km ut i lysløypa – Hold til venstre i krysset etter Bergsvann – Krysser så gml. Jungervei og deretter krysses nye Jungervei – Krysser etter hvert Dørja – Forsetter opp Skjelbreddalen  - Videre opp til Hallhytta hvor det er drikkestasjon – Så går det nedover til Løkenmyra – Herfra blir det alternativ trase på selve Løkenveien til Skjelbreddalen – Her kommer man så innpå utgående løypetrase som følges tilbake til Ormåsen.

Årets Jungerløypetrase er ca. 25 km mot 23 km som er ordinær lengde. Den litt omlagte Jungerløypetraseen blir ikke ferdig preparert før renn dag. Dette som følge av at vi må gjøre noen mindre utbedringer. For de av dere som følger med på skisporet.no så må dere ikke la dere prege av info som sier at aktuell trase ikke er preparert. Vi har god kontroll på våre alternative forberedelser og kan garantere supre forhold på lørdag. Straks alternativt løypekart er klart vil det publiseres på relevante nettsider.

 

 
Våre samarbeidspartnere

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vestfossen IF, Postboks 146 Vestfossen, 3320 VESTFOSSEN
Vestfossen Idrettsforening © 2009-19 Leder: Anette H. Solbakken - ledervif@gmail.com

Innholdsoversikt